فهرست مطالب

پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی - پیاپی 2 (پاییز و زمستان 1390)

نشریه پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی
پیاپی 2 (پاییز و زمستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1391/10/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سمانه دامن پاک، محسن شفیع زاده، عباس بهرام، الهام فاضل صفحه 1
    هدف از این پژوهش تعیین تاثیر نوع جلب توجه بر عملکرد مهارت های حرکتی مستلزم تولید نیروی (نزدیک به) بیشینه بود. در این آزمایش 28 دانشجوی دختر راست دست با تجربه کم در مهارت پرتاب وزنه به صورت داوطلبانه انتخاب و بر اساس مسافت پرتاب در پیش آزمون (شامل سه کوشش) به دو گروه توجه درونی و بیرونی تقسیم شدند. از آزمودنی ها خواسته شده بود که با استفاده از تکنیک اوبراین وزنه را پرتاب کنند. آزمایش در سه جلسه انجام شد و هر جلسه شامل سه کوشش بود. دستورالعمل ها مربوط به حرکات دست و بدن (توجه درونی) یا وزنه (توجه بیرونی) بودند. برای تحلیل داده ها از روش تحلیل واریانس عاملی مرکب (جلسه)3× (گروه) 2 با اندازه گیری مکرر عامل جلسه استفاده شد. نتایج نشان داد که عملکرد گروه توجه بیرونی در مقدار مسافت پرتاب وزنه بیشتر از گروه توجه درونی بود (05/0P<). همچنین اثر متقابل جلب توجه و جلسات تمرینی نیز معنادار بود (001/0P<). نتیجه اینکه دستورالعمل های توجه بیرونی منجر به تولید نیروی بیشتری نسبت به دستورالعمل های توجه درونی می شوند این مطلب تایید کننده تعمیم پذیری مزایای جلب توجه بیرونی در تکالیف تولید نیرو است که در مطالعات گذشته نشان داده شده است.
    کلیدواژگان: دستورالعمل توجه بیرونی، دستورالعمل توجه درونی، پرتاب وزنه
  • عباس نظریان مادوانی، فریدون تندنویس، سید امیر احمدمظفری صفحه 11
    هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر رفتارهای مربی گری بر کارایی مربی گری و پویایی تیمی تیم های حاضر در لیگ برتر والیبال کشور در سال 87 - 88 بوده است. روش پژوهش از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش مربیان و ورزشکاران تیم های حاضر در لیگ برتر والیبال مردان، یعنی 13 تیم، و نمونه آماری نیز برابر با جامعه آماری است. ابزار جمع آوری داده ها عبارت بودند از پرسش نامه اطلاعات فردی ورزشکاران و مربیان فلتز، مورتیز، چیس و سالیوان (1999)، پرسش نامه انسجام تیمی کارن، براولی ویدمایر (1985)، پرسش نامه کارایی مشارکتی فلتز و لیرج (1998)، پرسش نامه رفتار مربی گری مارتین و بارنز (1999)، پرسش نامه کارایی مربی گری فلتز، مورتیز، چیس و سالیوان (1999). نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون چندمتغیره در سطح آلفای 0.05 حاکی از آن بود که رفتارهای مربی گری یک مربی بر کارایی مربی گری تاثیر دارد و کارایی مربی گری به نوبه خود بر پویایی تیمی (انسجام تیمی) تاثیر می گذارد. ضمن اینکه رفتارهای مربی گری نیز بر کارایی مربی گری و انسجام تیمی تاثیرگذار است. به طور کلی مشاهده شد که رفتارهای مربی گری توان پیش بینی کارایی مربی گری و پویایی تیمی (انسجام تیمی و کارایی مشارکتی بازیکنان) را دارد. همچنین کارایی مربی گری نیز توان پیش بینی پویایی تیمی (انسجام تیمی) را دارد. نتایج پژوهش نشان می دهد که برخی از عناصر دوازده گانه مربی گری همچون تقویت، آموزش فنی اقتضایی اشتباه، و روابط عمومی و سازماندهی توان پیش بینی کارایی مربی گری و پویایی تیمی را دارند و هرچه بر میزان استفاده از این نوع الگوهای رفتاری افزوده می شود، بهبود بیشتری در میزان کارایی مربی گری مربی و پویایی تیمی مشاهده می گردد. از طرف دیگر، به کارگیری الگوهای رفتاری منفی همچون تنبیه و آموزش فنی تنبیهی تاثیر منفی بر میزان کارآمدی مربی دارد.
    کلیدواژگان: رفتارهای مربی گری، کارایی(کارآمدی) مربی گری، پویایی تیمی (کارایی مشارکتی و انسجام تیمی)، والیبال
  • حسین پورسلطانی، راحله واقفی، حسین زارعیان، سیده طاهره موسوی راد صفحه 31
    تحقیق حاضر سبک رهبری خلاق مدیران هیئت های ورزشی استان قم را با توجه به سه دیدگاه رهبری تحول-گرا، عمل گرا و مردم مدار را مورد بررسی قرار داده است. از بین 35 هیئت، نواب رئیس و دبیران 33 هیئت ورزشی (63 n=) دو پرسش نامه ویژگی های فردی و پرسش نامه سبک رهبری خلاق (CLQ) را تکمیل کردند. پرسش نامه CLQ شامل 20 سوال بود که 3 بعد سبک رهبری شامل سبک عمل گرا، تحول گرا و مردم-مدار را اندازه گیری کرده است. پایایی پرسش نامه با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ 97/0 =α به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها، آزمون های کلموگروف اسمیرنوف، یومان ویتنی و کروسکال والیس در سطح معنی داری 05/0 ≥P به کار گرفته شد.
    نتایج نشان داد تفاوت معنی داری بین هر سه سبک رهبری خلاق براساس جنسیت مسئولان هیئت های ورزشی (05/0 ≥P و51/0- =Z) وجود داشت. همچنین به طور مجزا تفاوت معنی داری بین سبک رهبری خلاق تحول گرا بر اساس جنسیت مسئولان (01/0 ≥P و48/0- =Z)، بین سبک رهبری خلاق عمل گرا بر اساس جنسیت مسئولان (05/0 ≥P و64/0- =Z) و تفاوت معنی داری بین سبک رهبری خلاق مردم مدار بر اساس جنسیت مسئولان (01/0 ≥P و41/0- Z=) وجود داشت. همچنین تفاوت معنی داری بین هر سه سبک رهبری خلاق بر اساس سمت مسئولان هیئت های ورزشی (05/0 ≥P و60/0- Z=) و به طور مجزا تفاوت معنی داری بین سبک رهبری خلاق تحول گرا بر اساس سمت مسئولان (05/0 ≥P و44/0-Z=) و تفاوت معنی داری بین سبک رهبری خلاق مردم مدار بر اساس سمت مسئولان (05/0 ≥P و60/0- Z=) وجود داشت. ولی بین سبک رهبری خلاق عمل گرا بر اساس سمت مسئولان (05/0 ≥P و78/0- = Z) تفاوت معنی داری وجود نداشت. از طرفی دیگر، تفاوت معنی داری بین هر سه سبک رهبری خلاق براساس وضعیت استخدامی مسئولان هیئت-های ورزشی (05/0 ≥P و41/9 = X2) و تفاوت معنی داری بین هر سه سبک رهبری خلاق براساس سابقه فعالیت مسئولان هیئت های ورزشی (01/0 ≥P و25/13= X2) وجود داشت.
    کلیدواژگان: سبک رهبری خلاق، تحول گرا، عمل گرا، مردم مدار، هیئت های ورزشی
  • وحید شجاعی، فرشاد تجاری، بهاره سلیمانی تپه سری، عسگری محمدیان صفحه 45
    هدف این تحقیق بررسی ارتباط بین سبک های مختلف مدیریت تعارض و کیفیت ارتباط دوطرفه بین مدیر و کارمند با تاکید بر ویژگی های دموگرافیک بود. 100 نفر آزمودنی (32 مدیر و 68 کارمند) شامل مدیران و کارمندان سطوح مختلف در اداره کل تربیت بدنی استان مازندران و هیئت های مختلف ورزشی دو پرسش نامه LMX-7 و ROCI-П را داوطلبانه تکمیل کردند. یافته های حاصل از تحقیق نشان داد از نظر کارمندان، تاثیر سبک های مختلف مدیریت تعارض بر کیفیت ارتباط میان مدیر- کارمند معنی دار است، همچنین تاثیر سبک سازش بر متغیر وابسته معنی دار بوده است. البته با توجه به بتای به دست آمده تاثیر سبک همکاری نیز مثبت است، اما معنی داری آن مورد تایید قرار نمی گیرد. همچنین از نظر مدیران تاثیر سبک سازش و انسجام بر متغیر وابسته معنی دار است. البته با توجه به بتای به دست آمده تاثیر سبک همکاری و رقابت نیز مثبت است، ولی تاثیر سبک رقابت و اجبار بیشتر از سبک همکاری است، اما هیچ کدام از این ها به طور معنی دار مورد تایید قرار نمی گیرند. نتیجه کلی نشان می دهد از میان سبک های مختلف مدیریت تعارض، سبک های سازش و همکاری بیشترین تاثیر را بر کیفیت ارتباط میان مدیر- کارمند از نظر کارمندان دارند، اما فقط تاثیر سبک سازش معنی دار است، لذا باید مدیران و کارمندان را تشویق کرد تا با اتخاذ سبک انسجام و همکاری در برخورد با تعارض، باعث افزایش اثربخشی سازمانی گردند.
    کلیدواژگان: مدیریت تعارض، سبک مدیریت تعارض، کیفیت ارتباط مدیر، کارمند و سازمان ورزشی
  • غلامرضا شعبانی بهار، علی تلخابی صفحه 57
    هدف اصلی این تحقیق، یافتن رابطه بین اعتیاد به کار و کیفیت زندگی کاری استادان تربیت بدنی دانشگاه های ایران بود. جامعه آماری این تحقیق شامل 264 نفر از استادان تربیت بدنی دانشگاه-های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری سراسر کشور بود که بر اساس جدول کرجسی و مورگان، 163 نفر از آنان به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند و با استفاده از دو پرسش نامه اعتیاد به کار اسپنس و رابینز با پایایی 82/0 و پرسش نامه کیفیت زندگی کاری والتون با پایایی 80/0 مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای تجزیه و تحلیل داده ها علاوه بر آمار توصیفی از آزمون آمار استنباطی نظیر آزمون ضریب همبستگی پیرسون استفاده گردید. نتایج تحقیق نشان داد 71 درصد از استادان اعتیاد به کار در حد بالا دارند و همچنین 92 درصد آن ها زندگی کاری با کیفیت متوسط و خوب را دارا می باشند. همچنین نتایج تحقیق نشان داد که بین اعتیاد به کار و کیفیت زندگی کاری استادان رابطه معنی داری حاکم است (01/0، P<535/0r=). بنابراین اعتیاد به کار استادان با کیفیت زندگی کاری آن ها ارتباط مستقیم دارد ولیکن اعتیاد به کار آن ها با وابستگی اجتماعی و فضای کلی زندگی آن ها رابطه معناداری ندارد به عبارت دیگر می توان گفت که اعتیاد به کار می تواند شرایط کاری را در محیط دانشگاهی بهبود بخشد اما از نظر وابستگی اجتماعی و زندگی شخصی، فرد را دچار مشکل کند
    کلیدواژگان: استادان دانشگاه، اعتیاد به کار، کیفیت زندگی کاری
  • رضا محمدکاظمی، یاور امیدی صفحه 69
    نوآوری، خلاقیت و تغییر، عوامل کلیدی و غیرقابل اجتناب ورزش اند. این مهم ما را بر آن می دارد تا گستره ورزش را از منظر کارآفرینی مورد مطالعه قرار دهیم. در سال های اخیر، گسترش رشته مدیریت ورزشی از یک سو، و توسعه رشته کارآفرینی از سوی دیگر، چارچوب جدیدی را در بستر ورزش پدید آورده اند؛ به گونه-ای که در تلاقی این دو رشته رویکرد جدیدی از مدیریت ورزشی و کارآفرینی به وجود آمده است. از این رو، این مقاله قصد دارد تا با بررسی رابطه مابین کارآفرینی و ورزش، به بسط و توسعه کارآفرینی در مدیریت ورزشی نایل گردد. با مطالعه اطلاعات به دست آمده از رشته های اقتصاد و بازاریابی ورزشی، فرصت شناسایی نوآوری ها، پیشگامی ها و خطرپذیری های حادث شده در ورزش فراهم آمده، و از این طریق ابعاد کارآفرینی در این حوزه آشکار می گردد. همچنین، این مقاله با معرفی انواع مختلفی از کارآفرینی، که در حوزه ورزش و مدیریت ورزشی واقع شده اند، به طور ضمنی به خلا مطالعاتی که مابین رشته های کارآفرینی و مدیریت ورزشی وجود دارد نیز اشاره می کند. در پایان نیز پیشنهاداتی برای تحقیقات آینده و اشاراتی برای علاقه مندان مطرح گردیده است.
    کلیدواژگان: ورزش، کارآفرینی، نوآوری، پیشگامی، خطرپذیری
  • الهه عرب عامری، رسول حمایت طلب، ناصح کریمیانی، سعدی سامی صفحه 87
    پژوهش حاضر به منظور بررسی اثر روش های مختلف آرایش تمرین مسدود، تصادفی و فزاینده نظام-دار بر اکتساب، یادداری و انتقال انواع مختلف پاس بسکتبال (دو دستی بالای سر، دو دستی سینه ای و یک دستی از پهلو) انجام شد. آزمودنی های این پژوهش (45=N؛ با میانگین و انحراف استاندارد 75/0±04/14 سال) دانش آموزان پسر دوره راهنمایی بودند که هیچ گونه سابقه ای در ورزش بسکتبال نداشتند و پس از انجام پیش آزمون در سه گروه تمرینی مسدود، تصادفی و فزاینده نظام دار (به افزایش تدریجی تداخل زمینه ای در طول تمرین اشاره دارد) گزینش شدند. آزمودنی ها به مدت 9 جلسه طی 9 روز (هر جلسه شامل 9 کوشش) در شرایط ویژه گروه خود، مهارت ملاک را تمرین کردند. بعد از 24 ساعت، آزمون های یادداری و انتقال با انجام 4 کوشش از هر پاس صورت گرفت. نتایج تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر روی عامل جلسات تمرین حاکی از تفاوت معنی دار بین جلسات تمرین بود، در حالی که اثر گروه ها و تعامل گروه ها و جلسات تمرین معنی دار نبود. نتایج مقایسه بین میانگین نمرات آزمون یادداری و انتقال گروه ها تفاوت معنی دار بین گروه ها را نشان داد، به طوری که گروه فزاینده برتری معنی داری نسبت به دو گروه دیگر داشت. نتایج آزمون یادداری و انتقال از نظریه مگیل و هال (1990) و فرضیه نقطه چالش گاداگنولی و لی (2004) حمایت می کند.
    کلیدواژگان: تداخل زمینه ای، فرضیه نقطه چالش، فزاینده نظام دار، تمرین مسدود و تصادفی
  • شهاب بهرامی، شیرین زردشتیان، رسول نوروزی سیدحسینی صفحه 101
    هدف از این تحقیق تعیین اثر درک رفتارهای رهبری مربیان بر جو انگیزشی و رضایتمندی بازیکنان لیگ برتر بسکتبال زنان ایران بود. رفتارهای رهبری مربیان از طریق پرسش نامه LSS، جو انگیزشی با پرسش نامه PMCSQ و رضایتمندی بازیکنان از طریق پرسش نامه ASQ اندازه گیری شد. نمونه آماری برابر کل جامعه آماری 174n= بود. در تجزیه و تحلیل آماری از رگرسیون چندمتغیره و در راستای تحلیل های تکمیلی و ارائه مدل از حیطه معادلات ساختاری (SEM) استفاده شد. یافته ها نشان داد در بین رفتارهای مربیان، رفتار تربیت و آموزش و بازخورد مثبت توان پیش بینی رضایتمندی بازیکنان را داشتند (01/0p<). بین جو مهارتی با رضایتمندی بازیکنان ارتباط مثبتی برقرار بود (01/0p<) و جو مهارتی توان پیش بینی رضایتمندی بازیکنان را داشت (01/0p<). از یافته ها چنین استنباط می شود که سبک رهبری مربیان به دو صورت مستقیم (01/0p<) و غیرمستقیم (01/0p<) از طریق جو انگیزشی می-تواند بر رضایتمندی بازیکنان اثرگذار باشد. می توان نتیجه گرفت که مربیان برای ایجاد رضایتمندی بازیکنان باید به دو عامل سبک رهبری خود و جو انگیزشی ای که در تیم تولید می کنند توجه نمایند.
    کلیدواژگان: رهبری، جو عملکردی، جو مهارتی، رضایتمندی، بسکتبال
  • حمید صالحی، عدنان غضنفری، احمدرضا موحدی، مریم نزاکت الحسینی صفحه 117
    در تحقیق حاضر، با استفاده از روش تکلیف دوگانه نیازهای توجه سرویس پرشی والیبال ارزیابی شد. چهارده بازیکن داوطلب والیبال نخبه و جوان 60 سرویس را اجرا کردند. عملکرد سرویس، به عنوان تکلیف اصلی، و زمان واکنش کلامی به محرک صوتی، که در چهار موقعیت کاوش تغییر می کرد، به-عنوان تکلیف ثانویه اندازه گیری شد. تحلیل واریانس تکرار سنجش نشان داد که شرایط کاوش اثر معناداری بر عملکرد سرویس نگذاشته است، که نشانگر اختصاص بیشترین بار توجه به اجرای سرویس است. در تحلیل دوم، اثر موقعیت های کاوش بر زمان واکنش معنادار بود، به طوری که زمان های واکنش کاوش به میزان معناداری بیشتر از زمان واکنش پایه بود، که موید مهم بودن سرویس پرشی است. نتایج همچنین مشخص کرد که به ترتیب پیش از پرتاب در دورخیز (موقعیت کاوش اول) و پس از ضربه (موقعیت کاوش چهارم) بیشترین توجه را لازم داشته اند، در حالی که گام برداشتن به جلو درست پیش از پرش (موقعیت کاوش دوم)، و درست پیش از ضربه به توپ (موقعیت کاوش سوم) به ترتیب کم ترین توجه را نیاز داشته اند. نتایج نشانگر آن است که در اجرای سرویس پرشی توجه از الگویی غیرخطی تبعیت می کند.
    کلیدواژگان: توجه، روش تکلیف دوگانه، زمان واکنش، کاوش، والیبال
  • وحید ساعت چیان، امیر قنبرپور نصرتی، سید مهدی رسولی، حسین پورسلطانی زرندی صفحه 137
    هدف تحقیق حاضر، تعیین ارتباط بین رضایت شغلی و تعهد سازمانی با کیفیت خدمات داخلی در فدراسیون-های منتخب بود. بدین منظور از پرسش نامه استاندارد دی ژی (2005)، که ترکیبی از 3 پرسش نامه استاندارد است استفاده شد. پایایی پرسش نامه پس از مطالعه ای مقدماتی با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ 86/0= α به دست آمد. جامعه آماری مورد نظر تحقیق را تمامی کارکنان فدراسیون های شنا، بسکتبال، هندبال، جودو، دو و میدانی و ژیمناستیک تشکیل داده اند و نمونه برابر با جامعه آماری است(73 n=). برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و استنباطی (میانگین، انحراف معیار و جداول توزیع فراوانی، کالموگروف اسمیرنوف، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه) استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد که بین رضایت شغلی (01/0p<، 651/0r=) و تعهد سازمانی هنجاری (01/0p<، 558/0r=) با کیفیت خدمات داخلی کارکنان فدراسیون های منتخب ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد. اما بین تعهد سازمانی عاطفی و تعهد سازمانی مستمر با کیفیت خدمات داخلی در فدراسیون های منتخب رابطه معناداری وجود ندارد. لذا می توان گفت از طریق برنامه ریزی برای افزایش رضایت کارکنان و کمک به القای حس تعلق آن ها به سازمان، خدمات مناسب تری را برای مشتریان داخلی و خارجی سازمان ارائه کرد
    کلیدواژگان: رفتار سازمانی، کیفیت خدمات داخلی، رضایت شغلی، تعهد سازمانی، سازمان های ورزشی
|
  • Damanpak. S., Shafizadeh. M., Bahram. A., Fazel. E Page 1
    The purpose of the present study was to study the effect of attentional focus instructions on motor skills that requiring near to maximum force production, such as shot put skill. In this experiment, twenty eight right- handed girl students with little shot put experience were selected voluntarily. They divided to two groups (internal and external focus) based on their shot put scores in pre- test (consists of 3 trial). They were asked to shot put using O׳brien technique. Experiment performed in three sessions and each session consists of three trials. Instructions referred specifically either to body movement (internal focus) or to shot (external focus). In this study, mixed ANOVA 2 (group) ´ 3 (session) with repeated measures on last factor is used for analyzing data. The results of this experiment showed that distance of shot put was greater in external focus group rather than internal focus group. Also interaction between attentional focus and practice session was significant (P< 0/001). In conclusion, external focus resulted in producing greater force relative to internal focus. These findings indicate that previously shown benefits of an external attentional focus generalize to motor skills requiring maximal force production.
    Keywords: External focus of attention instructions, internal focus of attention instructions, shot put skill
  • Nazarian Madavani. A., Tondnevis. F., Mozaffari. S. A. A Page 11
    The purpose of the present study was to determine the effect of coaching behaviors on coaching efficacy and team dynamic of vollyball pro- league in Iran (2009). 160 athletes and coach from 13 team participated as samples in this study. Coacing behavior was measured by Martin, S.B., & Barnes, K. (1999) Coaching Behavior questionnaire. Coaching Efficacy was measured by Feltz, D.L., Chase, M.A, Mortiz, S.A., Sullivan, P.J. (1999) coaching efficacy questionnaire. Team Dynamic (team cohesion and collective efficacy), was measured by Carron, A.V., Brawely, L., Widmeyer, W. (1998) team cohesion questionnaire and Felts, D.L., & Lirg, C.D., (1998) collective efficacy questionnaire. The statistical procedure also was based on descriptive and inferential basis and included multivariable regression. The results indicated that coaching behaviors effect on coaching efficacy and team dynamic. Also coaching efficacy effect on team dynamic. As the results revealed, higher frequency of Reinforcement, Mistake – Contingent technical instruction, General communication and organizing behaviors styles, showed an increase in coaching efficacy and team dynamic(team cohesion and collective efficacy) over the season. On the other hand, higher frequency Punishment and Punitive technical instruction behaviors style, an decrease in coaching efficacy and team dynamic (team cohesion and collective efficacy) over the season.
    Keywords: Coaching Behaviors, Coaching Efficacy, Team Dynamic(team cohesion, collective efficacy)
  • Poursoltani Zarandi. H., Vaghefi. R., Zareiyan. A., Moosavi Raad. S. T Page 31
    to investigate Creative Leadership Styles Chiefs Sport Committees in Qom Province with Caution to their Leadership styles (Transformational, Transactional and People oriented). Between 35 sport committees, 33 assistant managers and committee managers sport committees (n=63) completed the two questionnaire of individual characteristics and Creative leadership questionnaire (CLQ). CLQ is included of 20 questions which 3 leadership style, including transformational, transactional and People oriented. Internal validity of questionnaire was determined by using Alpha Cronbach's test of =α) 0/97). In order to analyze the data the following statistical methods in a significant level of (P≤0.05) were used: Kolmogorov- Smirnoff, mann Whitney U and Kruskal Wallis. The result of this study indicated that: there is a significant difference between creative leadership styles of transformational, transactional and people oriented with gender of Chiefs Sport Committees (Z=-0.51, p≤0/05). Also there is a significant difference between creative leadership styles of transformational with gender (Z= -0.48, P≤0.05), creative leadership styles of transactional with gender (Z= -0.64, P≤0.05) and creative leadership styles of people oriented with gender (Z = -0.41, P≤0.05), separately. An otherwise the result also indicated that there is a significant difference between the creative leadership styles with post of Chiefs Sport Committees (Z=-0.60, p≤0/05). Also there is a significant difference between creative leadership styles of transformational with post (Z = -0.44, P≤0.05), creative leadership styles of people oriented with post (Z= -0.60, P≤0.05), separately. But there isn’t significant difference between creative leadership styles of transactional with post (Z= -0.78, P≥0.05). Another wise significant difference between the creative leadership styles with position staffing (X2=9.41, p≤0/05) and significant difference between the creative leadership styles with activity presidency (X2=13.25, p≤0/01).
    Keywords: Creative Leadership Style, Transformational, Transactional, People oriented, Sport committee
  • Shojaee. V., Tojari. F., Soleimani Tape Sari. B., Mohammadian. A Page 45
    Purpose of this research was to study of the relationship between the styles of conflict management and the quality of the relationship between manager and employee, emphasizing on their demographic attributes.The methodology of this research was descriptive, present-based and practical. The sampling frame for this study consists of 100 managers and employees who are in administration of physical education in Mazandaran province. Data collected instruments includes 2 questionnaires LMX-7(quality of relationship) and ROCI-П (styles of conflict management). In this study descriptive statistics was for organizing, customizing and describing data. Inferential statistics was used by linear regression, t test and one way ANOVA.Findings of this research showed the significant difference between influences of five styles of conflict management on quality of relationship between manager-employee by the subjects. there is a significant relationship between the style of compromise and quality of relationship between manager-employee by employees. By the managers, impact rate of styles of compromise and integrating on dependent variable is quite positive and significant.This study was designed to clarify the readers thinking about the relationship between two constructs, conflict management and manager- member exchange. Also the research provides several significant contributions on both a scholarly and participationer level to the managers and employees. Thus both the managers and their followers have to be encouraged to take integrating and compromise styles of conflict management. Finally the positive view of persons in the organizations is very effective.
    Keywords: Conflict management style, quality of dyadic manager, employee communication, sport organization
  • Shabani Bahar. G., Talkhabi. A Page 57
    The main aim of this study was to find out the relationship between the workholism and the quality of work life among the physical education instructor throughout the country. This research included 264 physical education instructor in the universities belong to Ministry of Sciences, Research and Technology of Iran. Of them, 163 persons have been chosen by simple random sample method based on kerjesy and Morgan table (1970). In order to collect the data, the work holism questionnaire of Spence and Robbins(1992) with 0.82 reliability and the work life quality questionnaire of Walton with 0.80 reliability have been evaluated. In order to analyze the data, in addition, workholism descriptive statistics, also the inferential statistics such as the Pearson correlation has been used. The results showed that %71 of masters had the work holism in the high rate, and %92 of them had the work life quality in the middle and good rate. Also, the results indicated that there was a significant relationship between the work holism and work life quality among the masters (r=0/535, p<0/01). Therefore, there is a direct relationship between the work addition and their social dependency and their total living atmosphere. In other words, one can say that the work holism can improve the workholism of masters in the university, but it can create problems in their social dependency and their personal life.
    Keywords: Workaholism, quality of work life, Work environment, job security, work organization
  • Mohammad Kazemi. R., Omidi. Y Page 69
    Innovation, creativity and change are the key elements and unavoidable factors in sport. The importance of this issue encourages us to study sport from the point of view of entrepreneurship. During the recent years, spreading the sport management and development of entrepreneurship have created a new frame work in sport in a way that a new approach has been appeared regarding sport management and entrepreneurship. For this reason this article aims to study the relationship between entrepreneurship and sport in order to spread and develop the theory of entrepreneurship in sport management.Through studying the information gained in economics and sports marketing, we have been given the opportunity to identify the Innovations, proactiveness and risk taking in sport from which the dimensions of entrepreneurship has been out broke in this domain. Moreover, the current article implicitly points out the study related gap between entrepreneurship and sport management by introducing the different kinds of entrepreneurship existing in sport and sport management domains. Finally, suggestions are discussed for future studies.
    Keywords: Sport, entrepreneurship, Innovation, proactiveness, risk taking
  • Arab, Ameri. E., Hemayat Talab. R., Karimiyani. N., Sami. S Page 87
    This research aims at studying the effect of different Practice Schedules (Blocked, Random, and systematically increasing) on acquisition, retention and transfer different basketball pass Species (overhead, chest and single arm). Subjects included 45 secondary male students (Mean age 17.14± 0.75) whom were assigned into three matched groups Blocked, Random and systematically increasing (its mention increasing systematically contextual interference to in training duration) following pretest. The subjects didn’t have any experience in playing basketball. At the determined and given condition for each group, subjects performed the task for 9 sessions; 9 trials in each session. After 24 hour, retention and transfer tests with 4 trials in each pass were taken. Results showed effect of practice session was significant but no significant difference in acquisition between groups. In retention and transfer tests, there were significant differences between mean scores of practice groups, that supported Magill and Hall theory (1990) and challenge point idea of Guadagnoli and Lee (2004).
    Keywords: Contextual interference, challenge point, systematically increasing, blocked, random practice
  • Bahrami. S., Zardoshtian. S., Norouzi. R Page 101
    The aim of this study is to determine the effect of perceived coach leadership behavior on motivational climate and athlete satisfaction of women taking part in basketball super league of Iran. Statistical population of this study was included from all super leagues’ female basketball players. Sample society was equal to all 174 athletes of statistical society and the method of research was descriptive. The personal information questionnaire (demography), leadership sport scale (LSS), motivational climate questionnaire (PMCSQ), and athlete satisfaction questionnaire (ASQ) were used to measure the variables. The results showed that among coaches’ leadership behavior; autocratic behavior (ß=0/76) and performance climate; social support (ß= 0/24) and education and training behavior and mastery climate have linear relationship and even predict it. Coaches’ leadership behavior and athlete satisfaction have significant linear relationship (p<0/01), also education and training behavior (ß=0/93) and positive feedback (ß=0/75) have linear relationship with athlete satisfaction and even predict it.As a whole, it is obvious that coaches’ leadership behavior is an important factor in motivational climate and athlete satisfaction; so the coaches by using the appropriate leadership behavior can effect on motivational climate and athlete satisfaction to achieve success and desirable outcomes.
    Keywords: leadership, mastery climate, performance climate, satisfaction, basketball
  • Salehi. H., Ghazanfari. A. Movahedi. A. R., Nezakat Alhosseini Page 117
    In the present investigation we determined the time course of attention demands during the jumping service in volleyball by the dual-task paradigm. Fourteen voluntary junior elite volleyball players performed 60 jumping serve. Jumping-serve performance (JSP) as primary task and verbal reaction time (RT) to an auditory stimulus that was administered in four probe positions (PP), as secondary task was measured. Repeated measures analyze of variance (ANOVA) showed no significant effect of the PP on JPS, indicates allocating the most attentional weight to the JSP. In second analyze, effect of PP on RT was significant, so that all probes RT were significantly higher than the base line RT, indicates attention demanding of the JSP. Results also showed that pre-shot in run-up (PP1) and after the ball strike (PP4) had the greatest attentional demands respectively; while per-jump stepping ahead (PP2) and just pre-striking the ball (PP3) had respectively the lowest needs of attention. The results indicate that attention follows a non-linear pattern, in the JSP.
    Keywords: Attention, Dual, task Paradigm, Reaction Time, Probe, Volleyball
  • Saatchian. V., Ghanbarpour. A., Rasooli. M., Poursoltani Zarandi. H Page 137
    The purpose of this study was to investigate the relationship among job satisfaction, organizational commitment and internal service quality in selected federations. For this purpose Xie, Di (2005) questionnaire was used. Reliability of the questionnaire after a pilot study using Cronbach's alpha test (α =0/86) respectively. Statistical society desired to study all the staff federations swimming, basketball, handball, judo, track and field and gymnastics have formed and sample population is equal. Descriptive and inferential statistics methods for data analysis (mean and SD, tables of frequency distribution, K-S, Pearson correlation and multiple regression) were used. Findings showed, among job satisfaction (p< 0/01, r =0/651), normative organizational commitment (p< 0/01, r =0/558) and internal service quality was positive and significant correlation (p< 0/05) exist. But between affective organizational commitment and continuous organizational commitment with internal service quality wasn’t any significant correlation exist (p> 0/05). Note that the use of variables in research, improve in the internal service quality of employees will be possible if organizations provide components through the strategic application of human resource management to provide appropriate service quality for internal and external customers.
    Keywords: Organizational behavior, Internal service quality, Organizational commitment, Job satisfaction